Duitse
Staande
Korthaar

RAPIDAS

  home duitse staande korthaar onze honden jachthondentraining nieuwtjes en tips foto en film webdesign contact  

 

DUITSE STAANDE KORTHAAR


Onze Duitse Staande Kortharen

Pallas van de Waltakke Anabel van de Waltakke Lotte van de Waltakke Rápida

Tot half juni 2015 hadden wij drie Duitse Staande Kortharen, Rápida, Lotte en Anabel.
Ràpida is na een heel mooi leven ingeslapen in 2015.

In eerste instantie hebben we de duitse staande kortharen als huishond maar zeker niet minder belangrijk voor de jachthondensport.
Met Rápida, één van de eerste honden in Nederland die een Tsjechische moeder heeft, hebben we kunnen ervaren dat een DSK niet persé een drukke of nerveuze hond hoeft te zijn. Heerlijk onverstoorbaar! Tijdens het werken, in huis of waar dan ook is de Tsjechische DSK zoals Rápida stabiel en zonder enige neiging tot piepen, snauwen o.i.d.

Lotte had een Tsjechische vader. Deze reu heeft op vrij jonge leeftijd enorme prestaties geleverd en is in huis ook erg rustig. Naar mijn overtuiging is het goed africhten van een Duitse Staande Korthaar eenvoudiger als er de nodige rust in de hond is gefokt. Die rust valt onder andere te bewijzen met goede prestaties. Daarnaast is ervaring met het africhten van jachthonden natuurlijk een must. Lotte is in elk geval goed af te richten en is zeer vriendelijk van aard. De enorme bewegings behoefte van "madam" hebben we inmiddels in de juiste banen kunnen leiden. Haar voorkeur ligt zonder twijfel bij het werken vóór het schot maar het werk er ná, doet ze ook op een goed nivo.

Anabel onze derde aanwinst is gearriveerd op 14 april 2013. De moeder van Anabel is een zus van Lotte. We blijven dus ongeveer in dezelfde lijn.
De vader van Anabel is Archie Keivento. Een reu uit Polen met werkelijk een enorme waslijst aan prestaties. Niet alleen wat betreft werkprestaties maar ook qua exterieur.

Na het heen gaan van Lotte bleef Anabel alleen achter.
We hebben voor haar en voor ons Pallas aangeschaft. Een hele blije enthousiaste hond.

Over de prestaties van Anabel zijn we zeer tevreden. Onderstaand de "buit" van de eerste 17 maanden.