Duitse
Staande
Korthaar

RAPIDAS

  home duitse staande korthaar onze honden jachthondentraining nieuwtjes en tips foto en film webdesign contact  

 

 


DUITSE STAANDE KORTHAAR

RASBESCHRIJVING

Kenmerken
De Duitse Staande Korthaar is een adelijke verschijning, die snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitstraalt; heeft uitstekende jachtkwaliteiten en beschikt over een grote veelzijdigheid.
Het is een intelligente hond met een behoorlijk inschattingsvermogen. Ook is het een hond met een sterk karakter en ontplooit vrij veel initiatief. De Korthaar kan uitstekend voldoen als gezelschapshond, mits men rekening houdt met zijn karakter en zijn behoefte aan beweging en energie.

Jachteigenschappen
De Duitse Staande Korthaar is een allround jachthond, die prachtig werk kan laten zien, zowel vóór als ná het schot. Het is een ruim jagende hond en kan op een indrukwekkende manier wild vastzetten en voorstaan.
Als apporteur is hij zeer betrouwbaar, ook als het gaat om ziek geschoten wild, zowel bij de jacht op klein als waterwild. Door zijn bouw en snelheid is hij uitermate geschikt voor de vlakjacht. Ook als zweethond is hij uitermate betrouwbaar.
Kortom, de Korthaar is een energieke, onvermoeibare, zorgvuldige en stijlvolle jager. Hij beschikt over een groot jachtverstand en is tevens een echte vriend en jachtkameraad.

FOKKERIJ/GEZONDHEID

RASSTANDAARD

Publicatie in PDF bestand tijdschrift De Jachthond Jaargang 3 nummer 4 2009
Jachthond in the picture